Jubileumconcert Groningen Orgelland in Uithuizen

Op zaterdag 6 september geeft Peter Westerbrink een concert op het Schnitger-orgel in Uithuizen in het kader van het 45-jarig bestaan van de Stichting Groningen Orgelland (SGO) en het Franz Tunder-jaar. De eerder geplande Tunder-workshop gaat die dag niet door.

Text Example

advertentie 

De jubilerende SGO heeft de muziek van Franz Tunder en de Noord-Duitse koraalmuziek als belangrijk thema voor haar activiteiten van dit jaar, met onder meer een ‘integrale‘ en een excursie.

 

Afsluiting

Als afsluiting van het Tunder-project geeft Westerbrink zaterdag om 16.00 uur een concert op het Schnitger-orgel van de Jacobikerk in Uithuizen. Op het programma staan werken van Franz Tunder en zijn tijdgenoten Petrus Hasse, Heinrich Scheidemann, Wilhelm Karges en Nicolaus Hassse. De toegang tot het concert is gratis.

 

Programma

Praeludium in F (P. Hasse); Praeludium in F (Tunder); In dich hab ich gehoffet, Herr (Scheidemann); In dich hab ich gehoffet, Herr (Tunder); Praeambulum in e (Karges); Praeludium in g (Tunder); Jesus Christus unser Heiland vs 1-2-3 (N. Hasse); Jesus Christus unser Heiland vs 1-2-3 (Tunder);  Praeludium in g (Tunder)

 

 

Zie ook

Stichting Groningen Orgelland viert 45-jarig bestaan