Jubileumconcert Ronald de Jong 25 jaar cantor-organist

Ronald de Jong

Zaterdagmiddag 29 oktober geeft Ronald de Jong een concert ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum als cantor-organist van de Oude Kerk te Zoetermeer.

Tijdens dit concert speelt De Jong werk van componisten die hem bovenmatig hebben geïnspireerd: Johann Sebastian Bach, Louis Vierne, Flor Peeters, Hendrik Andriessen en William Matthias .

Cd-presentatie
Die middag presenteert De Jong ook een dubbel-cd waarop hij eigen composities speelt op het Lohman-orgel van de Oude Kerk en op het Maley, Young & Oldknow-orgel van de even verderop gelegen Morgensterkerk.

Ook is er nog de mogelijkheid om de expositie te bekijken met schilderijen en digital art painting van De Jong, die tevens actief is als beeldend kunstenaar.

Het jubileumconcert in de Oude Kerk begint om 15.00 uur, de toegang is gratis.

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.