Juryleden Internationaal Martini Orgelconcours geven masterclasses voor profs en gevorderde amateurs

orgel pelstergasthuiskerk groningen
Het Schnitger-orgel in de Pelstergasthuiskerk te Groningen | © beeld IMOCG

In de week van 31 juli tot en met 6 augustus vindt in Groningen de tweede International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG) plaats. Leden van de internationale jury geven in die week ook masterclasses voor zowel vak-organisten als gevorderde amateurs.

Text Example

advertentieDe masterclasses worden gegeven op het Timpe-orgel in de Nieuwe Kerk en de Schnitger-orgels in de Der Aa-kerk, de Pelstergasthuiskerk en de Martinikerk. Naast de kandidaten van het concours worden ook conservatoriumstudenten, vak-organisten en gevorderde amateurs uitgenodigd om zich in te schrijven.

De deelnemers wordt gevraagd om bij het orgel passend repertoire uit te kiezen waaraan in de les kan worden gewerkt. Publiek is ook welkom bij de masterclasses; de docent werkt met een headset zodat luisteraars de aanwijzingen voor de organisten kunnen volgen. 

Docenten 

De docenten zijn Theo Jellema, Leo van Doeselaar  Erwin Wiersinga en de vijf juryleden van het IMOCG: Éric Lebrun, Pier Damiano Peretti, Reitze Smits, Jean-Claude Zehnder en Nathan Laube. 

Aanmelden

De masterclasses worden gegeven van woensdag 3 augustus tot en met zaterdag 6 augustus. Deelname kost € 50 euro voor een masterclass. Bij inschrijving voor meerdere masterclasses wordt het inschrijfgeld telkens lager: de tweede kost € 40, de derde € 30, etc. Er is een maximum van acht deelnemers per les. 

Meer informatie en aanmelden via imocg.nl.

Lees ook
International Martini Organ Competition Groningen in juli en augustus 2022