Kandidaten co-titulairschap Saint-Eustache bekend

eustache paris orgue

Zeven kandidaten mogen meedingen naar de functie van co-titulair organist van de Saint-Eustache te Parijs. Dat maakte de jury die de drie opvolgers van Jean Guillou moet selecteren deze week bekendUit de voorselectie kwamen vijf Fransen, een Italiaan en een Zweed naar voren.

Text Example

advertentie 

Voor de opvolging van inmiddels emeritus-titularis van het grote Van den Heuvel-orgel in de Saint-Eustache schreef de parochie vorig jaar een competitie uit. Een negenkoppige jury, waarin onder andere organisten Loïc Maillié (Trinité) en François-Henri Houbart (Madeleine), vertegenwoordigers van de muziekwereld en de clerus zitting hebben, beoordeelde de inschrijvingen.

 

Openbaar concours

De jury zal niet alleen sollicitatiegesprekken voeren maar ook de zeven verkozen kandidaten op dinsdag 24 maart tijdens een concours in de Saint-Eustache op hun muzikale prestaties beoordelen. Het concours is toegankelijk voor het publiek en zal een hele dag in beslag nemen.

 

Dit zijn de kandidaten

Pierre Cambourian (*1974)

organist van de Saint-Vincent-de-Paul te Parijs, studeerde bij onder anderen Marie-Claire Alain en Thierry Escaich, actief als docent aan conservatoria en bij de Maîtrise van de Notre-Dame te Parijs.

Francesco Filidei (*1973)

Italiaans organist en componist, leerling van onder meer Jean Guillou

Ghislain Leroy (*1982)

organist van het Quoirin-orgel in Touquet, assistent-organist van de kathedraal Notre-Dame de Treille in Lille, orgeldocent aan de conservatoria van Laon en Soisson.

Hampus Lindwall ( *1976)

Geboren in Stockholm, organist van de Saint-Esprit te Parijs, was de laatste leerling van Rolande Falcinelli.

Baptise-Florian Marle-Ouvrard (*1982)

organist van de Saint-Vincent-de-Paul in Clichy-la-Garenn, was enkele jaren conservatoriumdocent improvisatie en houdt er een internationale concertcarrière op na die hem van de Verenigde Staten tot Rusland brcht.

Thomas Ospital (*1990)

 organist van het Thomas-orgel in de Saint-Vincent te Ciboure, winnaar van de Florentz-prijs van het concours van Chartres in 2014.

Pierre Queval (*1988)

 organist van de Saint-Ignace te Parijs. Studeerde onder meer bij Michel Bouvard, Olivier Lartry en improvisatie bij Thierry Escaich en Philippe Lefèbvre 

 

Benoeming

De benoeming van de drie titularissen moet aan het begin van het tweede kwartaal ingaan. De  co-titulaires krijgen dan elk een eigen portefeuille met onder andere liturgie, cultuur en de relaties met de stad Parijs (de eigenaar van het Van den Heuvel-orgel).

 

Zie ook

Saint-Eustache Parijs zoekt drie titulair-organisten
Emeritaat voor Eustache-titularis Jean Guillou