Koraalbewerkingen Feike Asma door Minne Veldman

cd minne veldman feike asma

Nog steeds spreekt de koraalmuziek van Feike Asma (1912-1984) velen aan. Ook een jongere generatie, waaronder Minne Veldman (*1980), die opgroeide met de muziek van Asma (en van Zwart). Veldman kreeg uit zijn concertpubliek regelmatig de vraag eens een cd op te nemen met deze koraalbewerkingen. Zie hier het resultaat.

Text Example

advertentieVoor deze cd werden opnamen gemaakt in de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag, de Bovenkerk in Kampen en de Grote Kerk in Hasselt. Daar werden twee live-opnamen aan toegevoegd die werden gemaakt tijdens ‘Orgelfeesten’ in de Domkerk in Utrecht en (met samenzang) in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. Veldman koos voor zeer bekende bewerkingen als ‘Komt, als kind’ren van het Licht’ en de Fantasie over de Avondzang, die hij laat afwisselen met minder gespeelde koraalmuziek.

Verder stelt Veldman zich in het voorwoord van het cd-boekje tamelijk bescheiden op: ‘Ik heb met deze cd geen al te hoge pretenties voor ogen. Zie het maar als van een liefhebber, voor een liefhebber.’ Naar die laatste weet deze met bijna 81 minuten Asma goedgevulde cd zijn weg vast wel te vinden.

 


Koraalbewerkingen Feike Asma (1912-1984)

Minne Veldman – Den Haag, Kampen, Hasselt, Utrecht, Haarlem

Komt als kind’ren van het Licht; Als ik Hem maar kenne; Zingt, gij afgelegen landen; Ik wensch te zijn als Jezus; Psalm 72 (Finale); Psalm 1 vers 4; Rijst op, rijst op voor Jezus; Jezus neemt de zondaars aan (live); De Heer is mijn Herder; O God die droeg ons voorgeslacht; Psalm 38; Psalm 149; Ach, blijf met Uw genade; Psalm 79 vers 4; Psalm 75 vers 1; Boven de starren; ‘k Wil U, o God, mijn dank betalen (met samenzang, live)

Label: STH Records
Nummer: CD 1416242
Speelduur: 80’52
Booklet: 8 pagina’s (NE)
Prijs: € 15,00
Bestellen: www.minneveldman.nl