Koraalbewerkingen Klaas Jan Mulder door Evert van de Veen in Bolsward

De koraalbewerkingen van Klaas Jan Mulder hebben organist Evert van de Veen van jongs af aan aangesproken. Het is dan ook niet voor niets dat de Voorthuizense organist een cd uitbracht met juist deze koraalbewerkingen.

Text Example

advertentieAls ‘voertuig’ voor de bewerkingen koos Van de Veen het Hinsz-orgel in de Martinikerk te Bolsward, het instrument waar Mulder zelf ook menig concert gaf en opnamen maakte. Deze opname voor JQZ werd gemaakt in september 2017 na de recente restauratie door Flentrop.

De bewerkingen werden niet door Klaas Jan Mulder zelf genoteerd. LP- en CD-opnamen die de improvisator maakte in Breda, Kampen, Bolsward, Delft (Hippolytuskerk), Rottterdam, Katwijk en Hasselt vormden de basis voor deze cd. De notaties werden gemaakt door Van de Veen zelf en Gertjan Ronner.

 


Koraalbewerkingen Klaas Jan Mulder

Evert van de Veen – Hinsz-orgel Martinikerk Bolsward 

Inleidend koraalspel ‘O grote Christus, eeuwig Licht’; Feestvoorspel Psalm 65; Liedbewerking ‘Wees mijn Leidsman’; Orgellied ‘Leid vriend’lijk Licht’; Fantasie ‘Lof zij de Heer de almachtige Koning der ere’; Inleiding en koraal Psalm 79; Fantasie ‘Door de nacht van smart en zorgen’; Fantasie Jerushalaïm – Heilige stad; Toccata ‘God roept ons broeders tot de daad’; Liedbewerking ‘Leer mij Uw weg, o Heer’; Fantasie ‘Grote God wij loven U’; Liedbewerking ‘Heilig, heilig, heilig’; Toccata Psalm 66; Fantasie ‘Heer, ik hoor van rijke zegen’; Koraalfinale ‘Ere zij aan God de Vader’

Label: JQZ Muziekproducties
Nummer: JQZ 98064
Speelduur: 79′
Booklet: 12 pagina’s (NE)
Prijs: € 15,00
Bestellen: www.evertvandeveen.nl