KVOK-studiedag in Oudewater over muziek in de katholieke traditie

orgel st franciscuskerk oudewater
Maarschalkerweerd-orgel Sint-Franciscuskerk Oudewater | © beeld Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De KVOK houdt op zaterdag 19 november in de Sint-Franciscuskerk te Oudewater een studiedag met als thema orgelmuziek uit de lage landen in de (rooms-)katholieke traditie. Aan de dag wordt medewerking verleend door Floris van Gils en Gerben Mourik.

Text Example

advertentieOrganist en theoloog Floris van Gils zal een lezing geven over de plaats van het orgel en de organist in de katholieke liturgie. Daarbij besteedt hij aan de hand van muziekvoorbeelden in het bijzonder aandacht aan liturgisch orgelspel.

Aansluitend geeft Gerben Mourik, stadsorganist van Oudewater, een masterclass over liturgische muziek uit de katholieke traditie. Aan de masterclass nemen vier organisten deel. De les op het Maarschalkerweerd-orgel (1887) is voor toehoorders beneden in de kerk te volgen via een beamer. Mourik zal de middag afsluiten met een improvisatie passend bij het thema van de dag.

De studiedag duurt van 13.00 tot circa 17.00 uur. Aanmelding kan tot uiterlijk vrijdag 18 november bij Rien Verwijs (penningmeester@kvok.nl). Toegang is gratis voor KVOK-leden. Niet-leden betalen € 15, vóór de studiedag te voldoen op rekening NL17 ABNA 0454 8031 84 t.n.v. KVOK onder vermelding van ‘studiedag Oudewater’.

Meer over de achtergronden bij het thema: florisvangils.nl