Nieuwe cantor-organist en organist benoemd in St. Gertrudiskathedraal Utrecht

Mark Lippe (l) en Floris van Gils (r) worden de nieuwe kerkmusici van de Utrechtse Gertrudiskathedraal

Mark Lippe is per 1 juli 2019 benoemd tot cantor-organist van de Oud-Katholieke Kathedraal St. Gertrudis te Utrecht. Hij volgt Eveline M. Jansen op die eind juni na 53 jaar afscheid neemt van de kathedraal. Daarnaast is Floris van Gils benoemd tot organist.

Text Example

advertentieMark Lippe (*1968) studeerde orgel, kerkmuziek, directie en piano aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam waarna hij zijn mastertitels behaalde aan het Utrechts Conservatorium. Hij is dirigent van verschillende ensembles en doceert aan het Utrechts Conservatorium. Momenteel is hij nog cantor-organist van de Oud-Katholieke Kerk van de H. Johannes de Doper in Gouda. Daarnaast is hij werkzaam als kamermusicus.

Naast Lippe is Floris van Gils (*1996) – eveneens per 1 juli – voor een zondag in de maand benoemd als organist. Van Gils combineert zijn studie theologie aan de VU in Amsterdam met de studie orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en zijn studie kerkmuziek bij Codarts te Rotterdam. Volgend jaar hoopt hij zijn studie kerkmuziek af te ronden en begint hij aan de master orgel.

Geleidelijke opvolging
De benoeming volgt op een solicitatieprocedure die het kerkbestuur begin dit jaar startte om voor geleidelijke opvolging van de huidige organisten Eveline M. Jansen en Piet van der Steen te zorgen. Jansen neemt op zondag 23 juni afscheid nemen met een feestelijke eucharistieviering en een receptie. Piet van der Steen zal nog als nestor naast de beide nieuwe kerkmusici actief blijven.