Laatste traditionele kerstconcert Nieuwe Kerk Katwijk

van den heuvel-orgel nieuw kerk katwijk aan zee

Er komt een einde aan de traditionele kerstconcerten die de afgelopen dertig jaar door Herman van Vliet in de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee zijn gegeven. Dit jaar zal Van Vliet voor de laatste keer op Tweede Kerstdag een avondconcert geven op het grote Van den Heuvel-orgel.

Text Example

advertentie‘Zowel voor concertgangers als voor de organisatie bleek het gekozen tijdstip voor het Kerstconcert op de avond van Tweede Kerstdag steeds lastiger te worden’, zegt Derk van Elten, secretaris van de Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee. ‘Na dertig jaar vond het orgelcomité het een goed moment om de traditie af te sluiten’.

Adventsconcert
In plaats van het kerstconcert organiseert het Katwijkse orgelcomité volgend jaar een adventsconcert. ‘Het wordt een dubbelconcert door Marco den Toom en Minne Veldman. Op een zaterdagmiddag.’

Nostalgisch
Zaterdag 26 december 2015 is er nog een keer de gelegenheid om het traditionele kerstconcert in Katwijk mee te maken. Het wordt een concert met een nostalgisch tintje. Herman van Vliet speelt dan het programma van het laatste kerstconcert dat Feike Asma in 1983 eveneens in de Nieuwe Kerk gaf.

Het programma vermeldt werken van Jan Zwart (waaronder Kerstsuite Nr. 1), d’Aquin, Widor, Boëllmann (Toccata) en Asma (drie Kerstmelodieën en ‘Daar ruist langs de wolken’). Het concert begint om 20.15 uur. De deuren gaan om 19.45 uur open. De toegangsprijs bedraag € 8.

 

Meer informatie

www.orgelcomite-nieuwekerk-katwijk.nl

 

© 2015 fotografie Gérard van Betlehem

 

Nederlandse Orgelkalender 2016