Landelijke orgel- en samenzangdag VOGG 2021 verplaatst naar Dordrecht

edskes orgel julianakerk dordrecht

De Landelijke orgel- en samenzangdag van de VOGG op zaterdag 25 september is verplaatst naar de Julianakerk in Dordrecht. De dag zou aanvankelijk plaatsvinden in de Grote Kerk te Alkmaar, maar moest op die locatie mede door onlangs afgekondigde coronamaatregelen worden uitgesteld.

Text Example

advertentieDe dag werd door de directie van de Alkmaarse Grote Kerk gezien als evenement waardoor zij toegangscontrole eiste. Omdat het bestuur van de VOGG het ‘onacceptabel’ vond om leden ‘uit te sluiten’ is het bezoek aan Alkmaar uitgesteld.

Middagprogramma

De orgel- en samenzangdag zal nu worden geconcentreerd op een middagprogramma rond het Edskes-orgel in Julianakerk te Dordrecht. Daarin is ruimte voor samenzang, literatuurspel en de presentatie van de nieuwe VOGG-muziekbundel.

De scheidende VOGG-voorzitter Dirk-Jan Versluis zal die middag een muzikale bijdrage leveren. Daarnaast laat Boudewijn Zwart koraalbewerkingen uit zijn nieuwe koraalboek klinken op kistorgel en kamerbeiaard. Verder staan een huishoudelijke vergadering en de bestuursverkiezing van de vereniging op het programma.

Tijd en plaats

De inloop is vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur begint de jaarvergadering en vanaf ongeveer 14.15 uur start het muzikale gedeelte van de middag.

De Julianakerk is gelegen aan de Mauritsweg 286. In de directe omgeving van de kerk kan gratis worden geparkeerd. De kerk ligt op vijf minuten loopafstand van NS-station Dordrecht.