Landelijke orgel- en samenzangdag VOGG in Alkmaar

Van Hagerbeer / Schnitger-orgel Grote Sint-Laurenskerk Alkmaar (detail) | © foto Gérard van Betlehem

De Landelijke Orgel- en Samenzangdag van de Vereniging van Organisten van de Gereformeerde Gemeenten (VOGG) vindt dit jaar op zaterdag 12 november plaats in de Grote Sint-Laurenskerk te Alkmaar.

Text Example

advertentieHet jaarlijks terugkerende evenement zou vorig jaar al in Alkmaar worden gehouden. De toen geldende coronamaatregelen zorgden ervoor dat het in compactere vorm moest worden verplaatst naar Dordrecht.

Het programma in Alkmaar bevat demonstraties van het Covelens-koororgel en het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel, literatuurspel, korte lezingen en samenzang. Ook wordt de partita- en voorspelenbundel van 2022 gepresenteerd.

De organisten Pieter van Dijk en Frank van Wijk treden die dag op als gastheren. Zij zullen ook de orgels bespelen in muziek van onder anderen Sweelinck, Bach en Bastiaans en in begeleiding van de samenzang.

De orgel- en samenzangdag begint om 10.30 uur, inloop vanaf 10.00 uur. Na de lunchpauze begint om 14.00 uur een middagprogramma dat duurt tot 16.30 uur. Toegang is gratis.

Meer informatie op vogg.nu.