Lezingen Nationaal Orgelmuseum

Het Nationaal Orgelmuseum te Elburg organiseert komend voorjaar een drietal lezingen op zaterdagmiddag. Daarin wordt telkens een compositievorm voor orgel uitgebreid behandeld. 

Op zaterdag 21 januari bijt Peter van Dijk het spits af met een lezing over de toccata. Cor Ardesch brengt op 18 februari de passacaglia en de chaconne voor het voetlicht. Ten slotte gaat Peter Westerbrink op 18 maart in op de koraalfantasie.

De onderwerpen worden uitvoerig toegelicht met muziekvoorbeeld op cd of live gespeeld op één van de instrumenten van het museum.

De lezingen beginnen om 14.00 uur. De toegang bedraagt 10 euro (inclusief pauzeconsumptie en toegang tot het museum). Vooraf aanmelden wordt om organisatorische redenen sterk aangeraden.

Meer informatie & aanmelden
www.nationaalorgelmuseum.nl
info@nationaalorgelmuseum.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.