Ludger Lohmann concerteert op jubilerend Van Vulpen-orgel Hoflaankerk

Ludger Lohmann

Het Van Vulpen-orgel van de Hoflaankerk in Rotterdam-Kralingen bestaat dit jaar vijftig jaar. In de jubileumserie die dat feit markeert treedt op donderdag 21 juli de beroemde Duitse organist Ludger Lohmann op.

Text Example

advertentieLohman is wereldwijd één van de meest gevraagde concertgevers van dit moment en heeft een grote faam als orgelpedagoog. De organist uit Stuttgart werd opgeleid door onder anderen Anton Heiller en Marie-Claire Alain en won als jong organist vele internationale prijzen. Hij gaf les aan het Conservatorium van Keulen, en sinds 1983 aan de Musikhochschule Stuttgart. Zo’n 25 jaar  was hij organist van de Dom St. Eberhard in Stuttgart. Hij treedt over de hele wereld op en maakte vele radio, televisie en cd-producties

Op het drieklaviers Van Vulpen-orgel in de Hoflaankerk speelt hij werk van Bach: delen uit de Kunst der Fuge, verschillende Choralvorspiele en de monumentale Fantasie und Fuge opus 135b van Max Reger, een hoogtepunt uit de laat-romantiek.

Het concert begint om 20.00 uur; de kerkdeur (Oudedijk 2) gaat open om 19.30 uur. Toegang bedraagt € 8 voor volwassenen. Tot en met 16 jaar is de entree gratis.

 

Zie ook

 

© 2016 beeld palmer projekt