Maarschalkerweerd-orgeltocht in Delft en Maasland

Op zaterdag 13 juni wordt een orgeltocht georganiseerd langs drie Maarschalkerweerd-orgels in Delft en Maasland. De tocht, die plaatsvindt in het kader van het Michaël Maarschalkerweerd-herdenkingsjaar, staat onder leiding van Petra Veenswijk.

Text Example

advertentie 

De orgeltocht begint om 10.00 uur in de H. Maria Magdalenakerk te Maasland (1898, 13/IIaP) en gaat daarna naar de H.H. Franciscus en Clarakerk (Raamstraatkerk, voorheen de Nicolaas Gezellenkerk) in Delft waar een late Maarschalkerweerd uit 1912 staat (18/IIP). De orgels worden gepresenteerd door plaatselijke organisten.

 

Lunch en lezing

Om 13.00 is er in Delft een eenvoudige lunch met broodjes, koffie en thee in de Jozefzaal bij de Maria van Jessekerk. Daarna zal Paul Houdijk om 14.00 uur een lezing houden over de orgelbouwers Maarschalkerweerd & Zoon.

 

Concert

Houdijk zal de tocht om 16.00 uur in de Maria van Jessekerk afsluiten met een concert op het Maarschalkerweerd-orgel (38/IIIP). Hij zal dan de integrale tiende symphonie (Romane) van Charles-Marie Widor uitvoeren. Na afloop is het mogelijk de speeltafel van het orgel te bezichtigen.

 

Deelname

Meedoen aan de orgeltocht kost 7,50 euro per persoon inclusief programmaboekje, opstappen kan op elk van de drie locaties. Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk. Opgave voor de lunch (kosten 5 euro) kan zowel in Maasland als in de Raamstraatkerk. De kosten voor de lezing bedragen 7,50 euro, een combinatieticket voor tourdeelnemers kost 10 euro. Het concert is gratis toegankelijk met een collecte na afloop.

 

Meer informatie en aanmelden

www.veenswijkorgel.nl

 

© 2015 beeld Gérard van Betlehem