Maarten Seijbel legt voorzitterschap St. Behoud Nederlandse Orgel neer

Maarten Seijbel © Still uit video LOE TVElburg

Maarten Seijbel heeft na 45 jaar het voorzitterschap van de Stichting tot behoud van het Nederlandse orgel (SBNO) neergelegd. Dat maakte hij vandaag bekend.

Text Example

advertentieSeijbel heeft de stichting in 1973 opgericht met als doel om restauraties van historische orgels in Nederland financieel te ondersteunen. Uit de verkregen middelen uit legaten, giften en bijdragen van donateurs worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd en orgelpublicaties uitgegeven.

Vanaf de oprichting op 20 september 1973 is Maarten Seijbel voorzitter van de SBNO geweest. ‘Na 45 jaar vond ik het tijd om het stokje aan anderen over te dragen’, zo laat Seijbel weten. Afgelopen donderdag 20 september informeerde hij het het bestuur over zijn beslissing. ‘Na bijna op het uur af precies 45 jaar vond ik dat een goed moment’.

‘Ik verkeer nu nog in goede gezondheid, en over een paar maanden hoop ik tachtig te worden. Dan wordt het ook tijd om wat rustiger aan te doen’. De Seijbel blijft zich nog wel actief inzetten voor onder meer het Nationaal Orgelmuseum in Elburg. Wie Seijbel als voorzitter gaat opvolgen is nog niet bekend. ‘Dat laat ik graag aan het bestuur over.’

 

12 Comments

 1. Maarten Seijbel, een mens met passie – zijn jarenlange inzet voor de Nederlandse orgelkunst kent (bijna) zijn gelijke niet.

 2. Maarten we kennen elkaar van de orgeltochten die je hoop ik met Harmen nog aanhoudt. Maar heb respect voor wat jij nog allemaal op orgel gebied brengt.
  Ik hoop je in 2019 met je vrouw weer te zien.

 3. Beste Maarten, je hebt het orgel en ook Elburg in de afgelopen 45 jaar goed op de kaart gezet. De Nederlandse orgelwereld is jou hiervoor veel dank verschuldigd.
  Maarten veel dank en misschien zien we elkaar weer op de orgelwandeling in Maastricht.

 4. Gefeliciteerd! De orgelwereld in Nederland zal je eeuwig dankbaar zijn! Het Orgelmuseum is een enorm mooie ervaring!
  Moge je nog veel vruchten produceren voor het welzijn van de orgelcultuur.
  Heel hartelijk bedankt voor je geweldige enthousiasme!

 5. Als orgels emoties konden tonen,zouden er tranen vloeien. Enerzijds vreugdetranen, omdat ze dank zij jou behouden zijn. Anderzijds tranen van verdriet om jouw afscheid na 45 jaar. Je was een boegbeeld, een gedreven mens en nog veel meer.

 6. Maarten, reuze bedankt voor de vele initiatieven die je bedacht en genomen hebt ten behoeve van veel orgels, ook het onze in Boxmeer. Het ga je goed, en ik wens je opvolger dezelfde bevlogenheid toe als die jij liet zien.

 7. Maarten, zeer bedankt voor je 45-jarige inzet voor het behoud van ons koninklijk instrument, het ga je goed!

 8. Wij wensen de heer Seijbel van harte een goede toekomst op zijn leeftijd der zeer sterken. Verstandig, dat hij tijdig de voorzittershamer neerlegt, na een periode van grote verdiensten op orgelgebied. Zulke mensen moeten we in deze moeilijke tijden, ook voor orgel, in hoge ere houden.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.