Marco de Keizer wint Pachelbel Orgelconcours in Nationaal Orgelmuseum

pachelbelconcours

Het Pachelbel Orgelconcours in het Nationaal Orgelmuseum in Elburg is op zaterdag 25 mei gewonnen door Marco de Keizer. Er waren vier deelnemers aan het concours, variërend in leeftijd van 13 tot 59 jaar. De jury bestond uit Ab Weegenaar, Willeke Smits en Harry Hamer.

Text Example

advertentieDe deelnemers speelden als verplicht werk een van de zeven koraalpartita’s van Johann Pachelbel. Daarnaast kozen ze een vrij werk. De kandidaten hadden de vrije keuze uit het instrumentarium van het museum, maar ze kozen allemaal voor het Boon-Leeflang-orgel in de concertzaal.

Winnaar

Marco de Keizer won met zijn koraalpartita ‘Werde munter, mein Gemüte’ en als vrij werk het koraalvoorspel ‘O Mensch, bewein dein Sünde gross’ van Johann Sebastian Bach. De Keizer, die in het dagelijks leven veehandelaar is, is organist van de hervormde gemeenten van Oud-Alblas en Goudriaan. In juni 2023 vierde hij zijn 45-jarig jubileum als organist.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking werd verricht door burgemeester Jan-Nathan Roozendaal van Elburg. De winnaar ging naar huis met een geldbedrag en een beker, de overige kandidaten ontvingen een herinneringsmedaille .