Margreeth Chr. de Jong: Psalmbewerkingen voor orgel VII & VIII

Margreeth Chr. de Jong heeft haar serie ‘Psalmbewerkingen voor orgel’ voortgezet met de delen VII en VIII. Daarin worden respectievelijk de psalmen 61 tot en met70 en 71 tot en met 80 behandeld.

De Jong startte de reeks in 2017, In elk deel worden tien Psalmen in chronologische volgorde bewerkt. De Jong heeft daarbij vooral de zondagse praktijk op het oog: geen lange voorspelen (hooguit drie pagina’s), een geen al te hoge moeilijkheidsgraad. Bij elke psalm zijn twee voorspelen gemaakt, één met pedaal en één manualiter.

Van het overgrote deel van de voorspelen heeft Margreeth de Jong opnamen gemaakt waarvoor zij virtueel door Europa is getrokken. Ze zijn te vinden op haar SoundCloud-kanaal.


Margaretha Christina de Jong

Psalmbewerkingen voor orgel

VII – Psalmen 61-70, opus 104
VIII – Psalmen 71-80, opus 105

Edita AlmaRes, Middelburg – 32 pagina’s per deel, geniet, prijs € 19,00 per deel

Notenvoorbeelden, geluidsfragmenten en bestelling via margreethdejong.nl

Lees ook
Margreeth Chr. de Jong: Psalmen 41-50 en 51-60

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.