Margreeth Chr. de Jong – Nieuwe psalmbewerkingen voor orgel

Recent verschenen twee nieuwe bundels psalmbewerkingen voor orgel van Margreeth Chr. de Jong. In de reeks ‘Psalmbewerking voor orgel’ kwam deel II uit; van de serie ‘Andächtige Musique’ zag deel XV het licht. 

Text Example

advertentieIn de serie Psalmbwerkingen die vijftien bundels gaat tellen worden telkens tien Psalmen bij de kop gepakt. De bewerkingen die De Jong hier schrijft zijn vooral bedoeld voor de eredienst van psalmzingende gemeenten. Geen lange voorspelen (1 à 3 pagina’s) en geen hoge eisen aan de uitvoerende.

Dit 88e opus van de Middelburgse organiste bevat twintig bewerkingen: twee per psalm, waarvan een pedaliter en een manualiter. De componiste heeft, zo staat in het woord vooraf, getracht de algemene sfeer van de Psalmtekst in elke bewerking uit te drukken.

NOTENVOORBEELDEN (pdf)

Lees ook
Margreeth Chr. de Jong - Psalmbewerkingen voor orgel I

Andächtige Musique
Wat langere psalmbewerkingen bracht De Jong uit in de de serie ‘Andächtige Musique’, voorheen uitgegeven bij Den Hertog, nu bij eigen uitgeverij AlmaRes. Deel XV bevat bewerkingen van de psalmen 17, 18, 19, 24, 25, 26 en 28. De componiste hanteert de principes van de Duitse barok, waarbij ook hier veel aandacht is voor de relatie tussen tekst en muziek.

NOTENVOORBEELDEN (pdf)

 


Margaretha Christina de Jong

Psalmbewerkingen voor orgel II

Psalmen 11-20, opus 88

Uitgave: Edita Almares, Middelburg
Nummer: 
Pagina’s: 36, geniet
Prijs: € 19,00 (inclusief verzendkosten)
Bestellen:
margreethdejong.nl

 


Margaretha Christina de Jong

‘Andächtige Musique’ – Psalmen en gezangen voor orgel – XV

Psalmen 17, 18, 19, 24, 25, 26 en 28, opus 90

Uitgave: Edita Almares, Middelburg
Nummer: 
Pagina’s: 28, geniet
Prijs: € 19,00 (inclusief verzendkosten)
Bestellen:
margreethdejong.nl