Marien Stouten benoemd in Nieuwe Kerk Zierikzee

Marien Stouten bij het orgel in de Grote of Sint-Nicolaaskerk te Brouwershaven | © beeld www.marienstouten.nl

Marien Stouten is benoemd tot organist van de Nieuwe Kerk te Zierikzee. Zijn benoeming werd vandaag bekendgemaakt en is per direct ingegaan.

Text Example

advertentieStouten wordt samen met Rinus Verhage vaste bespeler van het Kam & Van der Meulen-orgel uit 1848. Verhage zal voorlopig nog aanblijven als organist en in de komende jaren een moment kiezen waarop hij afscheid neemt. Daarna zal Marien Stouten de functie geheel voor zijn rekening nemen.

De Nieuwe Kerk te Zierikzee wordt al bijna vijftig jaar niet meer gebruikt voor kerkdiensten. Het negentiende-eeuwse kerkgebouw is thans in gebruik als concert- en expositieruimte. Het orgel speelt een rol in de zaterdagmiddagconcerten en tijdens kooruitvoering en samenzangavonden.

Naast bespeling van het orgel zijn de beide organisten verantwoordelijk voor klein onderhoud van het instrument. Verder zetten zij zich in voor de promotie van het orgel. Rinus Verhage doet dat momenteel ook in de functie van stadsorganist. Of Marien Stouten die functie op termijn van hem mag overnemen is niet bekend.

Marien Stouten (*1983) is een leerling van Rinus Verhage. Hij studeerde daarna orgel bij Ignace Michiels aan het conservatorium te Gent. Als organist is hij verbonden aan de Grote- of Sint-Nicolaaskerk te Brouwershaven. Daarnaast is hij ook actief als koordirigent en opnametechnicus.

 

Lees ook
Zierikzee krijgt stadsorganisten