Mark Heerink wordt stadsorganist Hoorn

mark heerink stadsorganist hoorn

Mark Heerink wordt per 1 januari 2016 benoemd tot stadsorganist van Hoorn. Dat maakte de gemeente Hoorn vandaag bekend.

Text Example

advertentie 

Het initiatief voor de aanstelling is afkomstig van een aantal inwoners van Hoorn die betrokken zijn bij de orgelcultuur en het erfgoed van de Westfriese stad. Het college van burgemeester en wethouders besloot daar positief op te reageren.

 

Heerink (*1966) is als organist verbonden aan de H.H. Cyriacus en Franciscuskerk, waar hij de vaste bespeler is van het Maarschalkerweerd-orgel uit 1883. Daarnaast is hij onder meer als programmeur betrokken bij de Stichting Concertfonds Hoornse Orgels.

 

Zijn onbezoldigde stadsorganistschap zal ingaan op 1 januari 2016 en heeft een duur van een jaar. Na een evaluatie zal de gemeente Hoorn beslissing of de aanstelling wordt voortgezet.

 

Historische orgels

Mark Heerink zal als stadsorganist niet alleen zijn Maarschalkerweerd-orgel bij zijn activiteiten betrekken. Ook andere historische orgels in Hoorn komen aan bod: het Bätz-orgel (1869) in de Oosterkerk, het Knipscheer-orgel (1865) in het Foreestenhuis, het Weidtmann/Schouten-orgel (1843) in de Noorderkerk en het Müller-orgel (1773) van de Evangelisch-Lutherse Kerk.

 

Presenteren

In het voorjaar zal Mark Heerink zich als stadsorganist presenteren tijdens een wandelconcert langs enkele kerken in Hoorn.

 

Meer informatie en biografie

www.markheerink.nl