Mark van Kuilenburg speelt Louis Vierne

Text Example

advertentieZondag 25 september werd in de Utrechtse Janskerk een nieuwe cd gepresenteerd door Mark van Kuilenburg, organist van de Oekumenische Studentengemeente EUG. Op de cd, die vorig jaar werd opgenomen het Maarschalkerweerd-orgel in de Utrechtse Sint-Willibrordkerk, staat muziek van Louis Vierne: de integrale Vijfde symfonie, aangevuld met Berceuse, Pastorale en Choral uit de 24 Pièces en style libre.

Omdat Mark van Kuilenburg vanwege een ernstige ziekte niet zelf meer kan spelen werden tijdens de bijeenkomst enkele korte stukken van Vierne gespeeld door Theo Visser, waarna de eerste exemplaren van de cd door Mark werden overhandigd aan Peter van Dijk (oud-leraar van Van Kuilenburg), Bas Groenewoud (organist van de Willibrordkerk) en Gert Mensinga (opname-technicus).

De cd is uitgegeven in eigen beheer en is te bestellen door een e-mail met naam en adresgegevens te sturen naar cdpresentatie@hotmail.com. Na overmaking van € 15 plus € 2,50 (verzendkosten) op gironr. 4102012, wordt de cd thuis gestuurd.

© 2011 www.orgelnieuws.nl