Masterclass ‘improviseren met barokke affecten’

Op zaterdag 14 maart geeft Gerben Mourik in de Grote Kerk te Oudewater een masterclass ‘improviseren met barokke affecten’. De meesterklas vindt plaats tijdens een door de Stichting Ars Musica georganiseerde Bachdag.

Text Example

advertentie 

Organisten die zich willen verdiepen in improvisatie leren daarbij ondermeer hoe tekst volgens de barokke affectenleer van invloed kan zijn op de muziektaal. Aan de masterclass kunnen maximaal zes actieve cursisten deelnemen. Er is ruimte voor maximaal tien hospitanten.

 

De masterclass begint om 9.00 uur en wordt om 12.00 uur afgesloten met een improvisatieconcert van een half uur. Toehoorders kunnen de kerk vrij in- en uitlopen. Wel is er een deurcollecte.

 

Inschrijven kan tot en met 11 maart via info@stichtingarsmusica.nl en kost € 25 voor actieve deelnemers en € 10 voor hospitanten. Het maximaal aantal actieve deelnemers is inmiddels bereikt. Wel is er nog ruimte voor hospitanten. Momenteel wordt bekeken of het mogelijk is om in de middag een extra masterclass te organiseren.

 

© 2015 beeld Gérard van Betlehem