Masterclasses voor organisten tijdens Groninger orgelconcours IMOCG

orgel pelstergasthuiskerk groningen
Het Schnitger-orgel in de Pelstergasthuiskerk te Groningen | © beeld IMOCG

Van 28 juli tot en met 3 augustus 2024 vindt het International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG) plaats. Tijdens dit evenement zullen vijf internationale juryleden en nog drie andere Nederlandse organisten van naam masterclasses geven voor professionele organisten en gevorderde amateurorganisten.

Text Example

advertentieDe masterclasses vinden plaats op vijf locaties, waarbij het orgel in de Martinikerk in Groningen het meest zal worden ingezet. Hier zullen de juryleden Bernard Foccroulle, Monica Melcova, Vincent Thévenaz en Ville Urponen optreden als docent.

Daarnaast zijn er in de stad Groningen masterclasses op de Schnitger-orgels in de Akerk door jurylid Matthias Havinga en in de Pelstergasthuiskerk door Erwin Wiersinga. Leo van Doeselaar verzorgt een masterclass op het Timpe-orgel in de Nieuwe Kerk. Ten slotte is er ook nog een masterclass improvisatie die Sietze de Vries geeft in zijn eigen Kerkhuis in het dorp Niezijl waar hij verschillende orgels heeft staan. 

Openbaar

De deelnemers wordt gevraagd om bij het orgel passend repertoire uit te kiezen waaraan in de les kan worden gewerkt. De masterclasses zijn openbaar en kunnen gratis worden bijgewoond door publiek. De aanwijzingen van de docent zijn te volgen via een geluidsinstallatie. 

Aanmelden

De masterclasses worden gegeven van woensdag 31 juli tot en met zaterdag 3 augustus. Deelname kost € 50 euro per masterclass. Bij inschrijving voor meerdere masterclasses wordt het inschrijfgeld telkens lager: de tweede kost € 40, de derde € 30, enzovoort. Er is een maximum van acht deelnemers per les. 

Meer informatie en aanmelden via imocg.nl. Er is geen deadline voor aanmelding.