Derde editie International Martini Organ Competition Groningen in zomer 2024

Orgel Martinikerk Groningen | © orgelfoto.nl

De derde editie van de International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG) vindt plaats van 28 juli tot en met 3 augustus 2024. De inschrijving voor het concours voor professionele organisten en conservatoriumstudenten tot en met 35 jaar is inmiddels geopend.

Text Example

advertentieNa eerdere edities in 2017 en 2022 heeft het IMOCG zich een plaats weten te verwerven in het rijtje internationale orgelconcoursen. De organisatie zag aanmeldingen van over de hele wereld, van Zuid-Korea en Japan tot Amerika, en van Denemarken tot Hongarije en Spanje. 

Drie orgels

De orgelwedstrijd wordt in drie rondes gespeeld op drie orgels: het De Mare/Hinsz-orgel in Loppersum en de Schnitger-orgels in de Akerk en de Martinikerk in Groningen. Deelnemers spelen zowel verplichte werken als keuzewerken. De repertoirelijst vermeldt componisten als Froberger, Kerll, Bach, Buxtehude en Vivaldi, maar ook Nederlands werk van Welmers, Kee, Brandts Buys en Smits. 

Inschrijving

Inschrijving is mogelijk tot uiterlijk 13 maart 2024 door het insturen van geluidsopnames. Uit de aanmeldingen kiest een selectiecommissie bestaande uit Theo Jellema, Laurens de Man en Cor Ardesch twaalf kandidaten.

Voor het concours zijn vijf internationale concertorganisten aangetrokken: Bernard Foccroulle (België), Monica Melcova (Slowakije), Matthias Havinga (Nederland), Vincent Thévenaz (Zwitzerland) en Ville Urponen (Finland).

Concoursweek

Het concours duurt van zondag 28 juli tot en met zaterdag 3 augustus 2024. Naast de drie speelrondes zijn er voor het publiek (jury)concerten en masterclasses en orgelexcursies.

Meer informatie en aanmelden op imocg.nl