Medaille Arts-Sciences-Lettres voor Jos Laus

Organist en dirigent Jos Laus is door de Franse Société Académique d’Education et d’ Encouragement Arts-Sciences-Lettres (ASL) te Parijs onderscheiden met de vergulde medaille (Médaille de Vermeil) voor zijn verdiensten voor de Franse muziek en cultuur. Dat heeft de Nederlandse gedelegeerde voor de ASL, Susanna Veerman, vandaag bekend gemaakt.

Text Example

advertentieDe onderscheiding wordt zaterdag 22 juni 2019 tijdens een officiële en feestelijke bijeenkomst te Parijs uitgereikt. In Nederland zal de onderscheiding op een nader te bepalen datum worden gevierd met een feestelijk concert en receptie.

Jos Laus (1953) is organist en dirigent van de St. Jacobuskerk aan de Parkstraat te Den Haag. Daarvoor was hij van 1969 tot 2004 verbonden aan de Sint-Bonifatiuskerk te Rijswijk. Als orgeladviseur van de Katholieke Klokken- & Orgelraad heeft hij een groot aantal restauratie- en nieuwbouwprojecten begeleid. In 2008 publiceerde hij het boek ‘Maarschalkerweerd & Zoon, Orgelmakers te Utrecht’ met de resultaten van zijn onderzoek naar deze negentiende-eeuwse orgelmakers.

Eind mei viert Laus zijn vijftigjarig jubileum als kerkmusicus, dirigent en organist. In november 2019 zal hij afscheid nemen van de Sint-Jacobuskerk vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

 

Lees ook
Acht vragen aan Susanna Veerman over ‘Arts-Siences-Lettres’