Mogelijk doorstart voor orgelbouwer Alexander Schuke

Nieuwe opdrachten maken een doorstart voor de failliete Duitse orgelmaker Alexander Schuke mogelijk. Dat heeft de curator bekend gemaakt, zo valt te lezen bij RBB, de regionale omroep Berlijn-Brandenburg. Vorige maand werd voor de bijna tweehonderdjarige orgelbouwer uit Werden bij Potsdam faillissement aangevraagd. 

Text Example

advertentie 

Inmiddels heeft het bedrijf weer zicht op nieuwe opdrachten voor onder meer nieuwbouw en herstel in Duistland en een grote opdracht in Rusland. Daarmee ziet curator Christian Graf Brockdorff de toekomst positief tegemoet en verwacht hij dat het bedrijf medio 2016 weer op eigen benen zal kunnen staan.

 

Onbetaalde rekeningen van opdrachtgevers in Oost-Oekraïne (een orgel voor een concertzaal in de stad Charkov) en een projekt van een half miljoen euro voor een orgel in een hotelcomplex in het Russische Shelkovo brachten de Brandenburgse orgelmaker in de problemen.

 

Voor de problemen met de projecten in Oekraïne en Shelkovo is nog geen oplossing voorhanden. Bij Schuke waren voor het faillissement 21 mensen werkzaam.

 

 

Zie ook

Faillissement voor orgelbouwer Alexander Schuke Potsdam 

 

 

Foto: Schuke-orgel Dom te Magdeburg (D) | © 2014 foto www.schuke.de