Najaars- en winteractiviteit in Nationaal Orgelmuseum

bladmuziek

Het Nationaal Orgelmuseum gaat na de zomer allerminst in winterslaap.

Text Example

advertentie 

Komend najaar en winter worden in het museum in Elburg diverse activiteiten georganiseerd zoals verkoopdagen van bladmuziek en boeken, orgelbespelingen en hoorcolleges. Het Orgelmuseum kreeg door schenkingen en nalatenschappen de beschikking over een grote partij orgelboeken en bladmuziek voor orgel. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober worden daarom twee verkoopdagen gehouden in het museum. De verkoop vindt plaats tijdens de reguliere openingstijden van 11.00 tot 17.00 uur. Hiervoor is dan ook de normale toegangsprijs verschuldigd.

 

Orgelbespeling

Op het dit jaar in gebruik genomen Leeflang-orgel in de Gert Boon-zaal van het Orgelmuseum zal op iedere tweede zaterdag van de maand een orgelbespeling worden gegeven. Diverse organisten zullen deze concerten verzorgen die telkens van 16.00 tot 17.00 uur duren.

 

Hoorcolleges

Op de derde zaterdag van de maand gaat Dr. Arie Eikelboom hoorcolleges geven over het onderwerp hymnologie. Deze serie colleges begint ’s middags om 14.00 uur. Wie daar meer van wil weten kan een folder aanvragen via m.seijbel.1@kpnmail.nl

 

Het Nationaal Orgelmuseum is gevestigd in het Arent thoe Boecophuis aan de Van Kinsbergenstraat 5 in Elburg.