Nationaal Improvisatieconcours voor organisten in Grote Kerk Dordrecht

Op woensdag 26 juni 2024 vindt het Nationaal Improvisatieconcours voor organisten plaats in de Grote Kerk in Dordrecht. Dit concours maakt onderdeel uit van het tweejaarlijkse Bachfestival Dordrecht.

Text Example

advertentieHet concours staat open voor professionele organisten en (gevorderde) conservatoriumstudenten uit Nederland. Net als in de vorige editie spelen alle kandidaten op zowel het Kam-orgel als het Verschueren-orgel in de Grote Kerk en kunnen ze kiezen uit diverse opdrachten.

Jury

De juryleden zijn Cor Ardesch, Hayo Boerema en Nathan Laube, met Peter Ouwerkerk als voorzitter. Het publiek mag ook een stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat.

De winnaar van het concours krijgt een uitnodiging om een concert te verzorgen tijdens het Bachfestival in 2026. Bovendien krijgt de winnaar de mogelijkheid geboden deel te nemen aan het Internationaal Improvisatieconcours in Haarlem deze zomer. 

Aanmelden

Aanmelden voor deelname kan door vóór 1 juni een mail met gegevens en cv te sturen naar info@bachfestivaldordrecht.nl. De kosten voor deelname bedragen € 35,00.

Publiek

Het concours op woensdag 26 juni duurt van 14.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk voor het publiek.