Nationale Orgeldag 2015 van start in Amersfoort

Op zaterdag 12 september wordt voor de veertiende maal in successie Nationale Orgeldag georganiseerd. Op de dag die samenvalt met Open Monumentendag zullen tal van orgels in het land te zien, te beluisteren en soms te bespelen zijn. Het officiële startschot voor de dag wordt dit jaar gegeven in Amersfoort.

Text Example

advertentie 

Tijdens het ochtendprogramma, dat om 11.00 uur in de Sint-Joriskerk begint, zal organist Rien Donkersloot onder andere ‘zijn’ Naber-orgel laten klinken. Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort zal met een korte toespraak het officiële startschot geven van de Nationale Orgeldag 2015. Orgeladviseur Peter van Dijk zal een kort referaat houden over de orgelcultuur in het kader van het jaarthema van Open Monumentendag, ‘Kunst en ambacht’. Daarbij zal hij zich toespitsen op de provincie Utrecht en in het bijzonder de stad Amersfoort.

 

’s Middags zijn er activiteiten in de Sint-Franciscus Xaveriuskerk, de Oud-Katholieke Sint-Georgiuskerk en de Lutherse Kerk. De dag wordt om 16.00 uur in de Sint-Joriskerk besloten met een orgelconcert door Rien Donkersloot.

 

Meer informatie is te vinden op de website www.nationaleorgeldag.nl waar ook activiteiten op die dag kunnen worden aangemeld en geraadpleegd.

 

 

© 2015 beeld www.orgelnieuws.nl