Nationale Orgeldag in Utrecht

orgel jacobikerk utrecht

Op zaterdag 12 september 2015 zijn er in de Utrechtse binnenstad twee orgelwandelingen. Ze vinden vrijwel tegelijkertijd plaats in zowel het noordelijke als het zuidelijke deel van de stad.

Text Example

advertentie 

Onder de titel ‘De Kwintencirkel’ is er in de noordelijke binnenstad een voettocht langs vijf kerken. In elke kerk wordt een orgelconcert gegeven van circa een half uur. De voettocht start om 10.45 uur in de Janskerk (organist Laurens de Man). Vervolgens staan om 11.45 uur de St. Willibrordkerk (Bas Groenewoud), om 13.15 uur de Westerkerk (Gerrit Christiaan de Gier), om 14.15 uur de Jacobikerk (Kees Geluk) en om 15.15 uur de St. Augustinuskerk (Paul van der Woude) op het programma.

 

Zuidelijke binnenstad

In de zuidelijke binnenstad is er een vergelijkbare tocht. Deze wandeling start om 12.00 uur in de Sint-Catharinakathedraal (Wouter van Belle). Daarna zijn om 13.00 uur de Nicolaikerk (Berry van Berkum & Ko Zwanenburg), om 14.00 uur de Geertekerk en om 15.30 uur de Domkerk aan de beurt. In beide laatstgenoemde kerken verzorgen studenten van het Utrechts conservatorium het programma.

 

Deelname aan de voettochten is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Geïnteresseerden kunnen op elk gewenst moment bij een van beide wandelingen aansluiten.

 

© 2015 beeld Gérard van Betlehem, Jacobikerk, Utrecht