Nieuw TivoliVredenburg-orgel te zien op open dag Van Vulpen

Op zaterdag 10 juni houdt orgelmakerij Gebroeders Van Vulpen te Utrecht haar jaarlijkse open dag. Daar is deze dag ook het nieuwe orgel voor muziekcentrum TivoliVredenburg te zien en te horen.

Text Example

advertentieKomende zomer zal het orgel in de grote zaal van TivoliVredenburg worden opgebouwd. De ingebruikname vindt plaats tijdens het Festival Oude Muziek, dat eind augustus van start gaat. Tijdens de open dag staat het instrument speelklaar in de opstelruimte van de Utrechtse orgelmakerij. Peter van Dijk zal er zowel ’s ochtends als ’s middags een bespeling op geven.

De open dag begint met inloop vanaf 10.00 uur. Na een welkom door de nieuwe directeur Adjan Smitsman volgt een programma waarin naast het Vredenburg-orgel, de 75-jarige geschiedenis en ontwikkeling van de orgemakerij wordt gepresenteerd. Ook wordt er orgelkunde voor dummies/beginners gegeven en zijn er workshops tongwerken-stemmen. Verder staat de orgelmakerij open voor bezichtiging.

De open dag duurt tot 15.00 uur. Opgave op opendag@gebr-vanvulpen.nl. De orgelmakerij is gelegen aan de Tennesseedreef 16, 3565 CJ Utrecht (Overvecht-Noord)

Volledige programma

Lees ook