Nieuwe editie Hinsz-compositieconcours Kampen

Text Example

advertentieVoor de derde keer organiseert de Stichting HCBK een compositieconcours voor het Hinsz-orgel in de Bovenkerk te Kampen, deze keer met als thema “In beweging met Dans & Ritme” De finale van het Hinszconcours 2009 is gepland op zaterdagmiddag 16 mei 2009 en wordt gehouden in de Bovenkerk te Kampen.

Componisten worden uitgedaagd om op het thema muziek te schrijven voor het Hinsz-orgel in de Bovenkerk te Kampen. Daarbij mogen zij naar wens gebruik maken van stembaar slagwerk, zowel percussie- als melodieinstrumenten (rekening houdend met de hoge stemming (448Hz) van het orgel). De vakjury bestaat uit Lucas Vis (voorzitter), Kees van Eersel en Theo Jellema.

Kandidaten kunnen zich tot 1 december 2008 aanmelden bij het secretariaat of bij voorkeur via het aanmeldingsformulier op de website van de stichting. De sluitingsdatum voor inzending van de composities is 1 februari 2009. Op 1 april 2009 worden de zes genomineerde composities bekend gemaakt. Ze worden ten gehore gebracht tijdens de finale op zaterdagmiddag 16 mei 2009 in de Kamper Bovenkerk.

De door de vakjury gekozen winnaars gaan naar huis met een geldprijs (€ 2.500, € 1.500, of € 850 voor respectievelijk de eerste, tweede en derde prijs). Ook het publiek kan tijdens de finale een stem uitbrengen. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een speciaal voor dit concours ontworpen kunstwerk.

Meer informatie over het concours

secretariaat Stichting HCBK

Ruinerweg 39

7958 RB Koekange

info@hinszconcours.nl

Website

www.hinszconcours.nl

© 2008 www.orgelnieuws.nl

© 2008 www.orgelfotografie.nl