November Bachmaand in Barendrecht

In de maand november viert Barendrecht de driehonderdste geboortedag van Carl Philipp Emanuel Bach met diverse activiteiten, waaronder een masterclass en een orgelconcert door Jacques van Oortmerssen.

Text Example

advertentie 

Het initiatief voor de Bachmaand werd genomen door enkele muziekliefhebbers uit de Protestantse Gemeente Barendrecht, waarna een aantal Barendrechtse organisaties de plannen verder uitwerkten en organiseerden.

 

Masterclass

De Bachmaand gaat van start met een masterclass door oud-Barendrechter en docent aan het Sweelinck Conservatorium, Jacques van Oortmerssen. Op zaterdag 8 november om 15.30 uur zal hij in de Triumfatorkerk een openbare les geven aan Thea Verhagen, Gerard Adriaanse en Niels-Jan van der Hoek. Toehoorders zijn daarbij welkom rond het in 1983 onder advies van Van Oortmerssen gebouwde Verschueren-orgel.

 

’s Avonds zal Jacques van Oortmerssen op het onlangs door Reil gerenoveerde orgel van de Dorpskerk een concert geven met werken van vader J.S. en zoon C.Ph.E. Bach, Mozart, Schumann en Van Oortmerssen. Aanvang 19.30 uur.

 

Rococo

Onder de titel ‘Trillers en krullen’ wordt op woensdag 19 november in beeld en geluid kennis gemaakt met Bach en zijn tijd. Kunsthistorica Carla Hendrik en musicus Hans van Gelder zullen in gebouw de Ontmoeting hun publiek kennis laten maken met de wereld van de Rococo. De avond begint om 19.30.

 

Koffieconcert

De Bachmaand sluit op zondag 23 november af met een koffieconcert om 12.00 uur door violist Peter Stein en cellist professor Gerhart Darmstadt. Op het programma wat zij in de Dorpskerk spelen staat naast uiteraard muziek van Bach, ook werk van Telemann, Stamitz en Mozart.

 

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, wel wordt aan u een bijdrage in de kosten gevraagd.