Willibrordusorgel Haarlem weer in gebruik met concert door Olivier Latry

Dit jaar klinkt het Willibrordusorgel van de Kathedrale Basiliek Sint-Bavo in Haarlem weer in volle glorie na een grote kerkrestauratie waarin het schip van de kerk onder handen werd genomen. Dat wordt op zaterdag 25 juni gemarkeerd met een officieel ‘heringebruiknameconcert’ door Olivier Latry.

Text Example

advertentieHet concert wordt georganiseerd door Stichting Vox Humana in samenwerking met de Kathedrale Basiliek Sint Bavo Haarlem en Adema’s Kerkorgelbouw en is geprogrammeerd in de serie zaterdagmiddagconcerten. Latry zal het vierklaviers Adema-orgel bespelen in Frans repertoire.

Programma
De titularis van de Notre-Dame in Parijs begint zijn programma met Maurice Duruflé’s notatie van een improvisatie van Charles Tournemire over de paashymne ‘Victimae Paschali Laudes’. Latry vervolgt met de Prélude, Fugue et Variation van César Franck, een transcriptie van de Danse macabre van Camille Saint-Saëns, delen uit de Eerste Symphonie van Louis Vierne en de complete Suite, opus 5 van Maurice Duruflé. Hij besluit met een improvisatie.

Toegang
Het concert begint om 15.00 uur en de toegangsprijs in de voorverkoop bedraagt € 15 (vanaf 12 jaar). Tot 12 jaar is de toegang gratis. De kaarten aan de kassa kosten € 20.

 

Zie ook

© 2016 beeld still AVRO/TROS