Open dag bij Van den Heuvel toont nieuw orgel voor Bethelkerk Lunteren

Op zaterdag 15 juni organiseert Van den Heuvel Orgelbouw in Dordrecht een open dag. In de montagehal staat dan het nieuwe drieklaviers orgel voor de Bethelkerk te Lunteren opgesteld.

Text Example

advertentieAan het 46 stemmen tellende instrument voor de Hersteld Hervormde Lunteranen wordt sinds begin 2018 gebouwd. In juni zal het orgel speelklaar opgesteld staan in de hal aan de Wielhovenstraat 60.

Tijdens de open dag van 10.00 uur tot 17.00 uur is het orgel niet alleen te zien maar ook te horen. Onder begeleiding is het interieur van het orgel te bekijken. Er zijn organisten aanwezig die het orgel regelmatig presenteren.

Lees ook
Van den Heuvel krijgt opdracht nieuw drieklaviers orgel Hersteld Hervormd Lunteren

Bespelen
Voor bezoekers is er gelegenheid om het orgel te bespelen. Wie dat wil dient zich voor 8 juni per mail (vdheuvel.orgelbouw@wxs.nl) op te geven onder vermelding van het te spelen orgelwerk en de voorkeur voor de ochtend of de middag. Wanneer er veel aanmeldingen zijn wordt een selectie gemaakt en zal de speelduur aangepast om zoveel mogelijk bezoekers de gelegenheid even te spelen. Aanmelders ontvangen in ieder geval per mail een bevestiging dat men is ingedeeld.

 

© 2019 beeld Van den Heuvel Orgelbouw, Dordrecht