Open orgeldag Meere-orgel Grote Kerk Epe

Meere-orgel in de Grote Kerk te Epe

Op zaterdag 4 oktober wordt een Open Orgeldag gehouden rond het Meere-orgel van de Grote Kerk te Epe. Het orgel kan die dag worden bespeeld door (amateur)organisten. Ook is de kerk open voor bezichtiging.

Text Example

advertentie 

De Open Orgeldag begint om 9.30 uur. Van 10.00 uur tot 15.30  uur is het mogelijk om het orgel te bespelen. Aanmelding vooraf wordt door de organisatie aanbevolen. Mocht er op de dag zelf nog ruimte in het speelschema zijn, dan kunnen ‘passanten’ ook achter de klavieren plaatsnemen.

 

Aanmelding kan nog tot 24 september bij het secretariaat van de Open Orgeldag Epe per mail aan openorgeldagepe@gmail.com. De deelnemers krijgen het speelschema na de sluitingsdatum per mail toegestuurd.

 

Voor niet-spelers is de kerk geopend voor bezichtiging en kan het spel van de deelnemers niet alleen worden beluisterd maar ook worden bekenden via een videoscherm in de kerk. Er is tevens koffie, thee en frisdrank verkrijgbaar. De Open Orgeldag wordt om 15.30 uur afgesloten met een gratis concert door organist Peter Witteveen uit Emst

 

De Open Orgeldag wordt georganiseerd door de Stichting tot behoud van het Meere-orgel te Epe in samenwerking met de Grote Kerk.

 

© 2014 fotografie Dick Sanderman