Organist en dirigent Jos Laus koninklijk onderscheiden

Burgemeester Michel Bezuijen en de geridderde organist en dirigent Jos Laus | © foto Pieter Baak

Organist en dirigent Jos Laus is zondag 26 mei in Den Haag koninklijk onderscheiden. Hij kreeg de versierselen behorende bij de graad van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld tijdens een receptie ter gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum als kerkmusicus.

Text Example

advertentieDe receptie vond plaats na afloop van een feestelijke hoogmis in de St. Jacobuskerk in de Hofstad, waaraan Laus sinds 2004 verbonden is. De onderscheiding werd hem uitgereikt door de burgemeester van zijn woonplaats Rijswijk, Michel Bezuijen.

Jos Laus werd door burgemeester Bezuijen geroemd om ‘ zijn vele werk voor de kerkmuziek, als inspirerend koordirigent van vele koren in Rijswijk en Den Haag. Als kerk- en concertorganist, orgeldeskundige, artistiek adviseur, auteur en zelfs orgelbouwer. Werkzaamheden die hij in Rijswijk en Den Haag en de rest van Nederland, tot zelfs tot ver over de landsgrenzen heeft verricht.’

Eerder deze maand werd Laus  door de Franse Société Académique d’Education et d’Encouragement Arts-Sciences-Lettres (ASL) te Parijs nog onderscheiden met de vergulde medaille (Médaille de Vermeil) voor zijn verdiensten voor de Franse muziek en cultuur.

 

Lees ook
Medaille Arts-Sciences-Lettres voor Jos Laus