Organist Henk G. van Putten viert 60-jarig jubileum

Henk G van Putten

Het is ruim zestig jaar geleden dat Henk G. van Putten zijn eerste benoeming kreeg als kerkorganist. Ter gelegenheid van dit jubileum is er op vrijdag 15 juni een speciaal concert op het Bätz/Witte-orgel in de Hervormde Kerk van Kapelle.

Text Example

advertentieVan Putten was 11 jaar oud toen hij werd benoemd tot vaste organist in Nieuw-Beijerland. Nog geen twee jaar daarvoor kreeg hij zijn eerste orgellessen van zijn vader. Daarna studeerde hij bij Piet van den Kerkhoff en aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer, waar hij in 1971 cum laude slaagde voor het diploma uitvoerend musicus met aantekening improvisatie. Vervolgens studeerde hij bij Anton Heiller aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst te Wenen.

Na zijn aanstelling in Nieuw-Beijerland werd hij kerkorganist in Spijkenisse en De Lier. De laatste ruim 30 jaar is hij verbonden aan de Hervormde Gemeente Kapelle. Daar was de Kerstnachtdienst van 24 december 1988 zijn eerste dienst als vaste bespeler van het Bätz/Witte-orgel uit 1866.

Eigenlijk zou Henk G. van Putten zijn diamanten jubileum vorig jaar september al hebben gevierd, maar dat kon wegens ziekte niet doorgaan. Nu wordt het vrijdag 15 juni waarop hij zijn jubileumconcert geeft. Aanvang is 20.00 uur. De toegang bedraagt € 7. Jongeren tot en met 14 jaar mogen gratis naar binnen. De jubilaris zal die avond werken Bach tot Hakim spelen. Na afloop is er gelegenheid Van Putten te feliciteren onder het genot van een hapje en een drankje.

 

1 Comment

  1. Een jubileumconcert met een toegangsprijs voor € 7,00. Te gek voor woorden en echt belachelijk. Dat doe je toch belangeloos?
    De kosten zijn toch voor rekening van de kerk? Anders houd maar een een extra collecte op zondag. Ik begrijp er niets van!!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.