Organist Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen (64) overleden

Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen is dinsdag 25 april overleden. Jan van Beijeren was organist van de Martinikerk te Franeker.

Text Example

advertentieJan van Beijeren Bergen en Henegouwen werd op 18 juni 1952 geboren. In zijn geboortestad Leeuwarden studeerde hij aan het voormalige Conservatorium hoofdvak Orgel bij onder anderen Piet Post en Muziektheorie bij Johan J. de With.

Als organist was hij verbonden aan de Martinikerk en de Zilverstraatkerk van de Protestantse Gemeente Franeker. Hij bespeelde daar de beide van Dam-orgels uit respectievelijk 1842 en 1905.

Hij was als docent verbonden aan het Centrum voor Kunst Sneek en het Sintrum foar Keunst in Fryslan ‘Ritmyk’. Bij de Christelijke Oratorium Vereniging ‘Immanuel’ te Franeker was hij de vaste correpetitor. Van Beijeren trad regelmatig op als organist en als begeleider bij oratoria en kooruitvoeringen.

Jan van Beijeren was al geruime tijd ziek.

Zaterdag 29 april wordt om 10.00 uur een dankdienst voor zijn leven gehouden in de Martinikerk in Franeker. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren in de kerk. De crematie vindt in besloten kring plaats.

 

1 Comment

  1. Een waar talent is heengegaan! Sterkte familie en vrienden.
    Van een echte orgelliefhebber die jarenlang heeft gespeeld in eigen kerk.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.