Organist Jan Teeuw viert gouden jubileum

In september 1968 kreeg Jan Teeuw zijn eerste aanstelling als organist van de hervormde Oosterkapel in Rotterdam-Kralingen. Op zaterdag 22 september 2018 viert hij zijn gouden jubileum met een bijeenkomst in de Grote Kerk te Rotterdam-Overschie, waar hij sinds 1989 vaste bespeler van het Van der Kley-orgel is. 

Text Example

advertentieJan Teeuw (*1949) studeerde orgel bij Jan J. van den Berg, Piet van Egmond, George Stam en Hildebrand Otto. Het waren Willem Tanke en Theo Teunissen die hem voorbereidden op het Staatsexamen Docerend Musicus.

Naast zijn aanstelling in de Oosterkapel in 1968 was hij hulporganist binnen hervormd Kralingen en daarmee ook bespeler van het orgel in de Hoflaankerk.

Putsepleinkerk
In 1973 vertrok hij naar de Putsepleinkerk in Rotterdam-Zuid. Na de sluiting van de kerk in 1980 verhuisde Teeuw als organist met het orgel mee naar de Gereformeerde Kerk De Ark in Berkel en Rodenrijs, die het instrument van Valckx & Van Kouteren had aangekocht. Daarnaast was hij ook organist in het Eudokia Ziekenhuis in Rotterdam, de Oude Kerk te Zwijndrecht en de Hervormde Kerk te Bleiswijk.

Overschie
Sinds 1989 is hij organist van de Grote Kerk in Rotterdam-Overschie, waar hij in 2005 de restauratie van ‘zijn’ Van der Kley-orgel uit 1912 voltooid zag. In 2015 nam hij afscheid van De Ark te Berkel en Rodenrijs en werd hij organist van de Protestantse Kerk in Benschop.

Behalve als kerkorganist is Teeuw ook actief als koorbegeleider, concertorganist een heeft hij een privé-muzieklespraktijk.

Jubileumbijeenkomst
De jubileumbijeenkomst vindt plaats op zaterdag 22 september in de Grote Kerk te Rotterdam-Overschie (Overschiese Dorpsstraat 95) en duurt van 16.30 uur tot ongeveer 18.00 uur. De jubilaris zal zelf ook spelen. Na afloop is er een hapje en een drankje.

Zie ook
janteeuw.nl