Organist Willem Mesdag (1930-2018) herdacht in Delden

Op 8 januari 2018 overleed de Deldense organist, orgeldocent, beiaardier, dirigent, componist en tekstdichter Willem Mesdag. In de Oude Blasius in Delden wordt de invloedrijke musicus herdacht met een concert op zaterdag 2 februari.

Text Example

advertentieHet herdenkingsconcert wordt georganiseerd door de Vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius. Zij doet dat in directe samenwerking en samenspraak met de familie Mesdag, in bijzonder met Matthijs Mesdag, en met organist Gerrit Hoekstra.

Erfenis
Het programma is een weerslag van de veelzijdige muzikale erfenis van Mesdag. Zo worden veel werken van Bach uitgevoerd: orgelwerken zoals de Fuga BWV 552, het concert voor Oboe d’Amore BWV 1055 met orkest, en de cantate BWV 56 ‘Ich will den Kreuztab gerne tragen’. Ook staat een sonate van Händel voor blokfluit en (kist)orgel op het programma en worden liederen met orgel uitgevoerd van de hand van Mesdags schoonvader Adriaan C. Schuurman.

Musici
Aan het concert werkt een grote groep musici mee, waaronder leden van de familie Mesdag, deelnemers van de door Mesdag georganiseerde Bachdagen, de organisten  Louis ten Vregelaar (Delden) en Gerrit Hoekstra (Almelo). Speciaal voor de gelegenheid is het Mesdag Ensemble samengesteld dat bestaat verder uit professionele en bij Mesdag betrokken musici.

Het herdenkingsconcert van Willem Mesdag is gratis toegankelijk. Wel wordt na afloop een vrije gift gevraagd. Voor bezoekers is een programmaboekje met het muzikale levensverhaal van Mesdag beschikbaar. De aanvangstijd is 19.30 uur. De kerk is open vanaf 18.30 uur.

Zie ook
cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl

 

Lees ook
Organist Willem Mesdag (87) overleden