Orgelconcerten tijdens Bachdag Amersfoort

De Amersfoortse binnenstad staat op zaterdag 11 oktober in het teken van de muziek van Johann Sebastian Bach. Tijdens de Bachdag Amersfoort worden op tal van locaties concerten gegeven waarbij voor een groot aantal ook een rol voor het orgel is weggelegd.

Text Example

advertentie 

Het is dit jaar de eerste keer dat de Bachdag Amersfoort wordt georganiseerd. Het intiatief daarvoor is genomen door een aantal vrijwilligers, waaronder Joriskerk-organist Rien Donkersloot. In de kerken en kapellen in de binnenstad worden tientallen, veelal gratis concerten gegeven door professionele musici.

 

Orgel

In een kleine tien concerten is ook rol voor het orgel weggelegd. Zo vindt de opening van dag om 10.30 uur plaats met een orgelconcert door Rien Donkersloot in de Sint-Joriskerk. Daar zullen ook concerten plaatsvinden door jazz-organist/pianist Bert van den Brink (12.30 uur) en Jan Jansen (14.30 uur, Leipziger Choräle).

 

In de Oud-Katholieke Kerk is er om 16.00 uur een concert door Herman van Vliet met orgelwerken uit de romantische school die beïnvloed zijn door het werk van Bach. Daarnaast zijn er om 13.00 en 17.15 uur concerten met orgel en fluit.

 

Om 12.15 uur geeft Harry van Wijk een concert op het Leeflang-orgel in de Kandelaar waarbij hij voor het publiek rond de speeltafel een toelichting geeft. In de Lutherse Kerk geven organist Cees-Willem van Vliet en hoboïst Theo-Hans van Kuivenhoven een concert onder de titel ‘Bach Transformed.

 

Toegang

De concerten zijn op alle locaties gratis toegankelijk, met uitzondering van het programma in de Sint-Joriskerk. Voor de concerten die daar plaatsvinden is een passepartout van € 20 aan te schaffen dat naast zeven andere concerten ook toegang geeft tot het slotconcert om 20.30 uur door het Nieuw Bachensemble, het St. Joriskamerkoor en organist Rien Donkersloot.

 

Info en kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Bachdag Amersfoort en via muziekhandel Van Hooren en Van Hees, Zuidsingel 8a, Amersfoort. Op de site www.bachdagamersfoort.nl is meer informatie te vinden.

 

 

© 2014 beeld www.bachdagamersfoort.nl