Orgelconcours SGO gewonnen door Christian Drost

Het 27e Orgelconcours voor amateurorganisten van Stichting Groningen Orgelland (SGO) in Leens is zaterdag 25 oktober gewonnen door Christian Drost. Niels Jan van der Hoek en Tobias Groeneveld wonnen respectievelijk de tweede en de derde prijs.

Text Example

advertentie 

Aan het concours op het Hinsz-orgel in de Petruskerk in Leens deden dit jaar 23 deelnemers mee. Alle kandidaten speelden in de voorronde een programma van maximaal tien minuten.

 

Drie deelnemers speelden aan het einde van de middag de finale. De jury, bestaande uit Theo Jellema, Gerben Mourik en Pieter Pilon, bepaalde daarna welke positie zij op het erepodium mochten innemen.

 

Winnaar Christian Drost uit Dalfsen speelde Bachs ‘An Wasserflüssen Babylon’ BWV 653 en ‘In dir ist Freude” BWV 615. Tweede prijs-winnaar Niels Jan van der Hoek uit Ridderkerk had ‘Wie soll ich Dich empfangen’ (Vorspiel 1) van Pepping en Preludium en Fuga in G BWV 550 van Bach op zijn programma staan. De derde prijs haalde Tobius Groeneveld uit Ureterp binnen met zijn vertolking van Praeludium en Fuga a-moll BWV 543 van Bach.

 

De prijzen werden uitgereikt door gedeputeerde voor cultuur van de provincie Groningen, Bote Wilpstra. De winnaars gingen naar huis met een waardebon van muziekhandel Boeijenga. Voor alle  deelnemers was er een cd van het Hinsz-orgel in Leens en een exemplaar van De Nederlandse Orgelkalender 2015.

 

© 2014 foto Stichting Groningen Orgelland

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.