Orgelcursus Orgelnetwerk Noord-Holland

Op 16 september gaat Stichting Orgelnetwerk Noord-Holland weer van start met een orgelcursus voor iedereen die meer wil weten over orgels en orgelmuziek.

Text Example

advertentie 

Cursisten maken in zeven bijeenkomsten kennis met verschillende aspecten van het orgel, zoals orgelbouw, disposities, orgelcomponisten en orgelmuziek uit diverse stijlperioden. Ook wordt een excursie gemaakt naar Flentrop Orgelbouw in Zaandam.

 

Noord-Hollandse orgels

De docenten van de orgelcursus zijn Willem Poot, Erik Winkel en  Tjeerd van der Ploeg. De cursus wordt in de periode september tot en met november 2014 telkens rond een of meerdere Noord-Hollandse orgels gegeven en begint om 19.30 uur. Deelname kost € 135 per persoon. Aanmelden kan via www.orgelnetwerk.nl.

 

Cursusprogramma

16 + 23 september – Orgelzaal Booy, Alkmaar

500 jaar orgelkunst. Wat is een orgel en waarvoor werd het gebruikt? Over stijlverschillen tussen orgels uit alle eeuwen en alle landen. Geïllustreerd met beeld en geluid. Docent: Willem Poot

27 september – Flentrop Orgelbouw, Zaandam

Techniek en werking van het orgel. Docent: Erik Winkel

7, 21 + 28 oktober – Christophoruskerk Schagen en Orgelzaal Booy

Vormen en stijlen in de orgelliteratuur, met muziekvoorbeelden op cd.? Docent: Tjeerd van der Ploeg.

8 november – Nicolaaskerk, Purmerend

Dispositieopbouw van het orgel.? Rond de drie orgels van de Nicolaaskerk. Docenten: Willem Poot en Tjeerd van der Ploeg.

 

 

Foto: Pels-orgel, Orgelzaal Booy, Alkmaar | © 2014 fotografie Orgelnetwerk Noord-Holland