Orgeldag in Gouda

Text Example

advertentieOrgelkring ‘De Hollandsche IJssel’ heeft een interessante orgeltocht georganiseerd. De tocht wordt gehouden op 24 september 2005 in Gouda. Op deze dag worden vier orgels bezocht. De organist voor deze dag is de Goudse organist Christiaan Ingelse.

Ingelse is hoofdorganist van de Grote- of St. Janskerk te Gouda. Daarnaast werkte hij als redacteur en auteur mee aan het ‘Nieuw handboek voor de kerkorganist’. Hij maakte vele CD’s en componeerde koraalmuziek.

De orgeltocht start om 12.00 uur in de gehoorzaal van het Groene Hart Ziekenhuis, locatie Bleuland. Dit ziekenhuis is gevestigd aan de Bleulandweg in Gouda. In dit ziekenhuis staat een fraai orgel van Mittereither uit 1779. Hierna is er ruimte om te wandelen richting het centrum en tevens tijd om onderweg iets te eten.

Vervolgens wordt om 14.00u een bezoek gebracht aan het Maarschalkerweerd orgel in de Lutherse Kerk. De Lutherse Kerk staat aan de Lage Gouwe 134. Om 15.30 uur zet de Christelijk Gereformeerde Kerk aan de Hoge Gouwe haar deuren voor u open. In deze kerk bevindt zich een fraai Van den Brink orgel uit 1826.

Om 17.00 uur wordt de orgeltocht afgesloten met een bezoek aan het fraaie Moreau-orgel in de St.-Janskerk van Gouda. Tevens is er voor deelnemers aan de orgeltocht de gelegenheid om de speeltafel te bezichtigen.

Voor deelname aan de orgeltocht wordt een bijdrage gevraagd van € 10. Een uitgebreid programmaboekje is hierbij inbegrepen. Het is ook mogelijk de concerten afzonderlijk te bezoeken. De kosten per concert bedragen dan € 3.

Meer informatie over deze orgeltocht is te vinden op de website van Orgelkring De Hollandsche IJssel www.orgelkring.nl, of te verkrijgen via [t] 0182-343704.