Orgelexcursie met Sietze de Vries naar Fivelingo

orgel loppersum
Orgel Petrus en Pauluskerk te Loppersum | © foto Stef Tuinstra

Op vrijdag 5 augustus vindt een orgelexcursie plaats naar de Groningse streek Fivelingo. Onder leiding van organist Sietze de Vries worden orgels bezocht in Loppersum, Appingedam en Farmsum.

Text Example

advertentieDe touringcartocht wordt georganiseerd door Sitchting Groningen Orgelstad en maakt deel uit van het programma van de International Organ Competition Groningen die van 31 juli tot en met 9 augustus wordt gehouden.

Het eerste orgel van de excursie is het in 2019 gerestaureerde De Mare/Hinsz/Freytag-orgel in de de Petrus en Pauluskerk in Loppersum. Na de lunch in het koetshuis van landgoed Ekenstein volgt het Hinsz-orgel in de Nicolaïkerk in Appingedam dat in 2017 is uitgebreid met een zelfstandig pedaal. Het derde en laatste orgel is het in 2016 gerestaureerde Lohman-orgel in de kerk van Farmsum.

Sietze de Vries vertelt over de bouw van de orgels en laat ook de kenmerkende klanken van de drie instrumenten horen. Streekhistoricus Reint Wobbes vertelt onderweg in de bus meer over de kerken en de streek.

De touringcar vertrekt om 10.30 uur vanaf P&R Kardinge aan de noordoostzijde van de stad Groningen en komt daar rond 17.00 uur weer aan. 

Deelname kost € 48 inclusief lunch. Aanmelden via imocg.nl.