Orgelfietstocht met Jos van der Kooy door Oosterwolde, Oldebroek en Elburg

Het Boon/Leeflang-orgel in het Nationaal Orgelmuseum te Elburg | © foto Nationaal Orgelmuseum

Op zaterdag 12 augustus organiseert het Nationaal Orgelmuseum in Elburg een fietstocht langs Veluwse orgels. Jos van der Kooy zal orgels in Oosterwolde, Oldebroek en Elburg bespelen.

Text Example

advertentieDe route van ongeveer 12 kilometer begint om 10.00 uur bij het Nationaal Orgelmuseum in Elburg. De gezamenlijk afgelegde tocht voert langs de orgels in de dorpskernen van Oosterwolde en Oldebroek, waaronder het orgel in de Goede Herderkerk in Oldebroek (Lindsen 1844 / Hendriksen & Reitsma 1974, 16/IIP).

Tussen de middag wordt een lunchpauze gehouden, waarvoor een eigen lunchpakketje moet worden meegenomen. De organisatie zorgt voor een drankje tijdens de lunch.

De tocht wordt afgesloten met een concert door Van der Kooy op het Boon/Leeflang-orgel (1954, 22/IIIP) in het Orgelmuseum.

Deelname bedraagt € 10 per persoon; kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee. Aanmelden is vereist en kan nog tot 9 augustus via info@nationaalorgelmuseum.nl. Inschrijving en (contante) betaling kunnen op de dag van de tocht tussen 9.30 en 10.00 uur worden gedaan.