Orgelfietstocht rondom Elburg en Nationaal Orgelmuseum

orgel hervormde kerk doornspijk
Orgel Hervormde Kerk Doornspijk | © foto Gérard van Betlehem

Op zaterdag 4 augustus organiseert het Nationaal Orgelmuseum een orgelfietstocht in Elburg en omgeving. Jos van der Kooy zorgt op drie orgels voor de muzikale invulling van de tocht. Ook wordt een concert gegeven op een vleugel.

Text Example

advertentieVertrekpunt van de circa 20 kilometer lange tocht is het Orgelmuseum in de Elburgse binnenstad. Het gezelschap gaat van daaruit naar Doornspijk waar het Hendriksen & Reitsma-orgel in de Hervormde Kerk en het Bätz/Witte-orgel in de Christelijke Gereformeerde Kerk worden bespeeld.

Op Landgoed Huis Schouwenburg in ’t Harde zal vervolgens een concert op de vleugel verzorgd worden. De tocht eindigt weer bij het Orgelmuseum. Jos van der Kooy zal daar ter afsluiting het Boon/Leeflang-orgel bespelen.

De tocht begint om 10.00 uur. De kosten bedragen € 15 per persoon / € 35 voor een gezinskaart. Inbegrepen zijn koffie, thee, melk tijdens de lunchpauze. Een lunchpakket moeten de deelnemers zelf meenemen.

Omdat er een maximum aantal deelnemers aan de fietstocht kan meedoen is het aanmelding verplicht via info@nationaalorgelmuseum.nl.