Orgelmiddag VOGG Zoutelande

witte orgel catharinakerk zoutelande

De afdeling Zuidwest van de VOGG houdt zaterdag 23 januari een orgelmiddag rond het Bätz/Witte-orgel van de Dorpskerk te Zoutelande.

 

Het orgel werd in 1871 gebouwd voor het Oud-katholieke Seminarie te Amersfoort. In 1959 verhuisde het naar Den Helder en sinds april 2015 doet het dienst in Zoutelande. De Sloveense firma Škrabl is verantwoordelijk voor de plaatsing in Zeeland.

 

Jan Bambacht van de firma Škrabl en organist Jan Wisse zullen het twaalf stemmen tellende orgel in woord en muziek aan de aanwezigen presenteren. Hierna is er voor belangstellenden gelegenheid het orgel te bespelen.

 

De middag begint om 14.00 uur met een jaarvergadering en duurt tot ca. 17.00 uur. De toegang is gratis. Ook niet-leden zijn van harte welkom. De kerk bevindt zich aan het Willibrordusplein.

 

Meer info

Witte-orgel voor protestantse Catharinakerk Zoutelande

 

© 2015 foto Jan Bambacht

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.