Orgelplannen kathedraal Roermond

 

 

 

 

 

 

 

 

De plannen voor een nieuw orgel in de kathedraal St. Christoffel in Roermond zijn ingediend bij de Katholieke Klokken- en Orgelraad (KKOR). De raad toetst het plan namens de Nederlandse Bisdommen en zal een uitspraak doen.

Organisten van de kathedraal, Jean-Pierre Steijvers en Gerard Sars hebben met hun plan gekozen voor een nieuw orgel van 1 miljoen euro in plaats van de restauratie van het Verschueren-orgel. De motivatie was, dat het restaureren van het huidige instrument evenveel zou kosten als nieuwbouw, wel zal het front behouden worden.

Op dit project hebben drie orgelbouwers ingeschreven: Verschueren, Van den Heuvel en de Zwitserse firma Kuhn. Er is bij het indienen van het plan niet bekend gemaakt voor welke bouwer is gekozen. Als er groen licht gegeven wordt voor de bouw, zal het waarschijnlijk nog vijf jaar duren voor er daadwerkelijk een nieuw orgel in de kathedraal staat.

De beslissing van de KKOR wordt eind maart verwacht.

[bron: De Limburger]

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.